gevel-ruis

Over

RUIS is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst waar het experiment centraal staat. In september 2018 opende RUIS haar deuren aan de Hertogstraat 119 in Nijmegen, waar doorlopend programma te zien was: performances, lezingen maar bovenal tentoonstellingen die in samenwerking met jonge kunstenaars gecureerd werden. Momenteel werkt RUIS hard achter de schermen aan een nieuwe visie, identiteit en programma. In 2025 heropenen we onze deuren aan het voormalig Honig terrein.

RUIS maakt programma onder leiding van artistiek leider Fenne Saedt, zakelijk leider Janneke Korsten en onmeetbare hulp van vrijwilligers en stagiaires. De stichting beschikt over een onbezoldigd bestuur dat het beleid en de koers van de organisatie bewaakt.

Fenne Saedt – Artistiek leider

In 2017 schiep Fenne Saedt de fundering van het concept RUIS. Sindsdien is ze artistiek leider van de tentoonstellingruimte waar ze in samenwerking met jonge kunstenaars tentoonstellingen maakt. Daarnaast werkt ze als freelance curator, redacteur, docent en moderator in het domein van de hedendaagse kunst. 

Janneke Korsten – Zakelijk leider

Janneke Korsten is als kunsthistoricus, schrijver en educator geïnteresseerd in hedendaagse kunst, de manier waarop beelden van nu weerslag vinden in het verleden en de manier waarop beelden van toen vandaag de dag worden waargenomen. Sinds 2023 is ze werkzaam als zakelijk leider van RUIS, daarnaast geeft ze les aan de Docent op

Brieke Drost – Voorzitter

Brieke Drost is beeldend kunstenaar en curator. In 2012 was Brieke een van de mede-oprichters van Code Rood, een kunstinitiatief in Arnhem bestaande uit vijf kunstenaars. Op een intuïtieve, gastvrije wijze organiseerde deze organisatie tot 2017 een dynamisch programma met experimentele exposities.

Loes van Huisseling – Bestuurslid

Loes van Huisseling is afgestudeerd kunsthistorica en werkt momenteel als beleidsmedewerker afdeling cultuur van de gemeente Den Bosch.

Cees van Diemen – Penningmeester

Cees van Diemen helpt (creatieve) ondernemers met het waarmaken van hun ideeën en het opstarten van een bedrijf. De afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan in diverse besturen waardoor zijn netwerk in Nijmegen met zowel de gemeente als Nijmeegse ondernemers zoals bierbrouwerij Oersoep groot is.