Tell (a) Tale

17.04.2024

Event

REBUILD RUIS with us!

RUIS needs your opinion.

Na meer dan dertig tentoonstellingen, samenwerkingen met zo’n zestig kunstenaars en duizenden bezoekers, sloot RUIS na vijf jaar haar deuren aan de Hertogstraat. In die kleine kunstruimte bracht RUIS de afgelopen jaren een ode aan de experimentele hedendaagse kunst. De missie? Dat RUIS reageert, communiceert en beweegt rondom hedendaagse trends waarin de kunstenaar, het experiment en het onderzoek centraal staan. Met als doel het bevorderen van het ontstaan van belangstelling voor, de meningsvorming over en het maatschappelijk functioneren van uitingen van (experimentele) kunst.

Daar staan we nog altijd achter. Niet het “eindproduct” van de maker, maar de talentontwikkeling van de kunstenaar staat centraal. Want door het proces, de visie en het onderzoek van kunstenaars te tonen, geeft RUIS een kijkje in het kunstenaarschap van jonge makers binnen en buiten de eigen regio. Met als doel dat de bezoeker zich kan identificeren met de kunstenaar en zich kan verplaatsen in het maakproces.

Momenteel werken we achter de schermen hard aan het herzien van onze missie en visie. Want: begin 2025 heropenen we onze deuren aan het Honig terrein! Dat herzien willen we niet alleen doen. Samen met kunstenaars willen we bouwen aan een nieuw RUIS, waar de behoeften van beginnende makers terugkomen in onze (tentoonstellings)programma’s en werkwijzen. Ben jij kunstenaar? Help dan mee bouwen aan het nieuwe RUIS!

Als kunstenaar, of je nu net begint of al een gevestigde naam bent, zijn jouw inzichten cruciaal voor het creëren van deze nieuwe identiteit. Daarom hebben we een aantal vragen opgesteld die gaan over de behoefte van kunstenaars. Jouw ervaringen, van je afstuderen tot je eerste tentoonstelling, kunnen ons helpen beter te begrijpen wat je nodig hebt.

Zo bouwen we samen aan het nieuwe RUIS! Doe je met ons mee? Vul dan deze vragenlijst in en bouw mee aan het nieuwe RUIS!

 

Beeld: Dante van Elburg