Tell (a) Tale

21.09.2019

Op bezoek

Kunstnacht 2019

RUIS X Op Ruwe Planken : Op je ongemak

Het ruwste literaire tijdschrift van Neder- land strijkt neer in de enige tentoonstellingsruimte voor jonge kunst mét douche- bak in Nijmegen. Op Ruwe Planken-auteurs Wibo KostersWillemijn Kranendonk, Jens Bouwman, Merel van Slobbe en Steff Geelen dragen voor over de zoektocht naar identiteit en het ongemak dat daarmee gepaard gaat, in reactie op de kunst binnen en buiten de tentoonstellingsmuren van RUIS. Hoeveel ongemak kun jij aan?

Wibo Kosters (1978) is een jonge geest in een leven van middelbare leeftijd, een boze witte man in een policor-bubbel, maar ook lichamelijk verval in tijden van Instagram, en geen mening hebben in tijden van Twitter. Wibo Kosters is een lathooglegger die er vaak onder duikt, het leven een gifbeker die tot de laatste druppel leeg moet. Ad fundum!

Willemijn Kranendonk (1994) schrijft proza en poëzie. Ze studeerde Creative Writing en schreef als afstudeerwerk een serie gedichten genaamd Spullen en lichamen. De gedichten gaan over gender, de klimaatcrisis en lichamelijkheid. In 2017 stond ze in de finale van Write Now!, dit jaar werd ze derde bij de Turing Gedichten Wedstrijd. Ze publiceerde in Tirade en DW B en op De Optimist en Meander. Ze werkt momenteel aan haar debuutroman.

Jens Bouwman (1997) is woordkunstenaar en kernlid van imperfeksjonisties kunstkollektief De Naakte Waarheid. Jens’ voornaamste muzen zijn hiphop en de natuur. Voorts is Jens van mening dat d’r ’n eind moet komen aan de bio-industrie.

Merel van Slobbe (1992) schrijft proza en poëzie. Daarnaast studeert ze filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waarvan ze ook campusdichter is geweest. In 2017 won ze de Meander Dichtersprijs en in 2018 werd ze tweede bij de Turing Gedichtenwedstrijd met het gedicht Als je stil bent hoor je in de verte gletsjers smelten. Merel zit in een talentontwikkelingstraject van productiehuis De Nieuwe Oost | Wintertuin. Ook maakt ze onderdeel uit van het schrijverscollectief Poẽzie Colada.

Steff Geelen (Citroengeel) (1995) is schrijver en performer. In hun werk doet Steff onderzoek naar structuren, dierlijkheid en privilege. Hen maakt deel uit van de artiestenkring Poetry Circle Nowhere en is oprichter van Uitgesproken Queer, een platform dat een podium biedt aan LHBTQ+ (woord)kunstenaars in Utrecht.